Freerunning

Wat is freerunning?

Freerunning is een constant vernieuwende sport/lifestyle, waarbij je gebruik maakt van de omgeving, om zo mooi en gecontroleerd mogelijk te bewegen en laten zien wat je in huis hebt. Freerunners zie je overal, in het centrum, bij speeltoestellen, bij het station en overal waar er muurtjes, hekjes, gebouwen etc te vinden zijn, kunnen freerunners hun sport beoefenen. Al snel wordt het ‘gevaarlijk’ genoemd, maar veel mensen onderschatten de trainingstijd die freerunners besteden aan hun sport. Soms wel meer dan 20 uur per week, afhankelijk van niveau en leeftijd. Hierbij hoort een gedisciplineerde levensstijl, respect voor de omgeving, het verbeteren van lichamelijke en sociale ontwikkeling en nog veel meer.

Twisted Freerunning biedt de mogelijkheid om bovenstaande aspecten terug te laten komen in alle trainingen. Wij streven ernaar dat de doelgroep leert samenwerken, elkaar helpt, respecteert, zelfvertrouwen ontwikkelt en daarnaast hun eigen lichamelijke ontwikkeling sterk verbetert.

Door middel van Freerunning is uit onze ervaring gebleken, dat jongens en meisjes zich positief ontwikkelen. Er heerst een echte familie sfeer, waarbij iedereen één of meerdere vaste trainingsmaatjes heeft en ook buiten de zaal afspreken om te trainen of een gezellige dag te hebben.